?
Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Bekijk het bericht in uw browser.
boeken & tijdschriften
Hulp aan zeer jonge ouders - Martine Delfos


ISBN: 978 90 8850 024 4
120 pagina's

NIEUW!
Hulp aan zeer jonge ouders focust op de begeleiding van tienerouders en zeer jonge ouders. Dankzij gerichte aandacht is het aantal tienerzwangerschappen in Nederland zeer laag. Onverwachts en ongewenst zwanger worden is tot een minimum beperkt; voor jongeren van autochtone, Marokkaanse en Turkse afkomst is een bodemaantal bereikt.
Als verzorger en opvoeder van een kind moeten deze adolescenten een versnelde ontwikkeling meemaken van puber naar volwassen ouder. In de hulpverleningspraktijk slaan de nieuwe ideeën over begeleiding aan.
Zeer jonge ouders gedragen zich veel volwassener dan velen verwachtten. Bejegening blijkt belangrijk: ze serieus nemen, naar ze luisteren, niet preken, maar hersens op ‘aan’ zetten.

Martine Delfos presenteert de wetenschappelijke kennis op het gebied van zeer jonge ouders en beschrijft het belang van een juiste bejegening. Op genuanceerde en toegankelijke wijze laat ze zien wat de adolescentieperiode betekent en hoe we zeer jonge ouders kunnen bijstaan in plaats van hun leven te verzwaren via vooroordelen en verkeerd aansluiten.


‘De tekst is realistisch, bagatelliseert de problemen die op de achtergrond van het zeer jonge ouderschap kunnen meespelen niet en gaat ervan uit dat het ouderschap op die leeftijd niet altijd gemakkelijk zal zijn. Het problematiseert en dramatiseert echter niet en gaat uit van de mogelijkheden die de jonge moeder, haar partner en anderen zelf hebben om hun problemen op te lossen.’
Prof. Jo Hermanns
Prijs 14,90
Lees meer & bestel
Nieuwe uitgaven

Klik onderaan deze pagina voor meer informatie en bestelmogelijkheden.

Als u geen informatie meer wilt ontvangen, dan kunt u onderaan de instructies volgen om uw e-mailadres uit te schrijven.
Uitschrijven? Klik hier om u uit te schrijven uit deze mailing lijst.

Copyright © 2011 Uitgeverij SWP, All rights reserved.